Справжні зірки гастрономії, сири спокушають найвимогливіших гурманів. Крім того, вони добре поєднуються з вином!
Так, але як саме підібрати вино до сиру?
Відразу відкинемо стереотипи: сир та червоне вино. Звісно ж, ми ні в якому разі не забороняємо Вам експериментувати! Деякі сири справді чудово поєднуються з червоним вином. Але знайти таке поєднання часом може бути доволі важким завданням.
Якщо ж душа лежить до червоного, обираючи локальні вина та локальні сири – таке поєднання просто приречене на успіх. Адже, саме продукти з одного регіону, зазвичай забезпечують найкращі поєднання.
Так, витримані тверді сири з коров’ячого молока, такі як Чорна Принцеса від сироварні Щедра Околиця, блискуче підсилюються Каберне 2017 Villa Tinta. А зрілий 27-місячний сир Вертеп з козиного молока чудово поєднується з витриманим в дубі Одеський Чорним 2017.
Обираючи біле вино, ми додатково збалансовуємо смаки та підкреслюємо всі якості сиру та вина.
До Gewurztraminer 2018 Villa Tinta – французький Мюнстер.
Завдяки своїм ароматам троянди та лічі, Gewurztraminer є ідеальним супроводом Мюнстеру, тонко підкреслюючи його солодкість. Секрет цього вдалого поєднання ховається в самій технології виготовлення цього сиру: при дозріванні його скоринка омивається горілкою, виготовленою з вичавок саме з сорту Гевюрцтрамінер. До нього також чудово підійдуть блакитні сири: Горгонзола, Дор Блю, Блю д’Овернь, Рокфор…
До Рислінгу 2019 Villa Tinta – м’який овечий чи козячий сир.
Завдяки приємній довгій мінеральності та кислинці рислінг сповна дозволить насолодитися приємною вершковістю молодих сирів.
Захотілося чогось більш оригінального?
Спробуйте поєднання камамберу та Tintarella Brut! Бульбашки і помірна солодкість ігристого додають солодкості сиру, а поколювання бульбашок врівноважує вершко вість камамберу. З бессарабських спеціалітетів ідеальною парою для ігристого стане сирний рулет Гебжалія.
Локальні бесарабські сири, м’ясо, вина та спеції тепер зібрано в одному онлайн-магазині Дороги вина та смаку Української Бессарабії.
Приємної Вам дегустації!