Дегустації/Енотур

Безкрайні виноградники, теплий степовий вітер та звісно ж найкращі бессарабські вина! Енотуризм, це не лише шато Бордо, це й відпочинок в Українській Бессарабії біля озера Ялпуг. Від виноградних лоз до витримки в дубових бочках та закорковування пляшок – наші досвідченні виноградарі та енологи стануть Вашими провідниками в захопливій мандрівці світу вин.

В дегустаційних залах на як безпосередньо на виноробні, так і в м. Одесі, Ви зможете сповна відчути всі барви терруару озера Ялпуг продегустувавши унікальні зразки наших вин різних років врожаю. Це вертикальна дегустація не залишить байдужим жодного виномана.

Наша виноробня входить до Дороги вин та смаку Української Бессарабії : більше 50 надзвичайно смачних локацій готові відкрити для кожного свою справжню захоплюючу Бессарабію. Цей маршрут з’єднає локальні туристичні та гастрономічні заклади від Одеси до Ізмаїла: ви матиме можливість відвідати різні виноробні, продегустувати місцеві вина, побувати на виробництві місцевих делікатесів та в ресторанах з традиційною кухнею – лише ретельно відібрані локації з високим рівнем сервісу.

Базова екскурсія з дегустацією

На вас чекає особлива «вертикальна» дегустація. Яскравим початком візиту стане дегустація ігристого Tintarella на даху нашої виноробні в теплу пору року, а в холодну розпочнемо з келиха теплого глінтвейну.  Панорама озера Ялпуг з одного боку, з іншого ті самі виноградники, вино з яких пасує до будь-якої погоди, – це дійсно варто побачити.

Спускаємося до виноробні та знайомимось з технологічним процесом переробки винограду, виробництвом та розливом тихих та ігристих вин.

А тепер, до практики! Переміщуємося до дегустаційної зали в винний погріб. Попереду нелегке завдання – оцінити 7 позицій вин:

До напоїв подаються дегустаційні снеки: яблука, сир, крекери. А в завершення дегустації ви зможете скуштувати місцеві спеціалітети: каварму – традиційну бессарабську холодну страву з тушкованої у власному соку баранини зі спеціями, та міліну, вона ж баніца, – болгарський слоєний пиріг  з сиром та бринзою. За народним повір’ям, крім усіх інгредієнтів в неї вкладеться часточка душі, тоді міліна стає особливо смачною.  

На території виноробні розташований фірмовий магазин, в якому можна придбати тихі і ігристі вина нашого виробництва, а також продегустувати інші зразки нашої продукції безпосередньо в магазині.

Вартість базової екскурсії з дегустацією – 200 грн на гостя. За бажанням, попередньо додатково можна замовити:

  • дегустаційний сет на власний вибір (наприклад, зробити акцент на окремих позиціях, тощо),    
  • екскурсію на наші виноградники до озера Ялпуг,
  • повноцінний обід або вечерю з автентичних страв.

Де провести дійсно незабутній день 14 лютого?

Звісно ж на нашій виноробні! Адже саме в цей день бессарабські болгари святкують день Святого Трифона Зарізана – покровителя виноградарів та виноробів. В цей день традиційно на виноградниках розпочинається обрізка винограду та врешті гріх не підняти келих за здоров’я всіх, хто причетний до культури вина, під кращі місцеві спеціалітети: рибку з озера Ялпуг, локальні сири та баранину. Справжнє свято для гурманів

Bolgrad Wine Fest

Свято молодого вина з балканським присмаком: ріки вина, традиційні болгарська, молдавська, українська, албанська, гагаузька кухні, музики, запальні танці… подарують яскраві та щирі емоції.  

Будь в курсі останніх новин, майбутніх подій та спеціальних пропозицій